LEVV Battle: HvA test lichte elektrische voertuigen

schermafbeelding-2018-04-19-om-17-13-20 CO2-uitstoot verminderen, emissievrij rijden, milieuzones; deze onderwerpen staan hoog op de politieke agenda. Ondernemers moeten hun stadslogistiek aanpassen om aan alle ambities te voldoen. De Hogeschool van Amsterdam (HvA) doet onderzoek naar mogelijkheden voor distributie in steden en liet studenten samen met docent-onderzoekers verschillende lichte elektrische vrachtvoertuigen (LEVV’s) testen tijdens een ‘battle’ in Amsterdam.

LEVV Battle

Ziet u nog het juiste soort voertuig voor de juiste route? De studenten van de Hogeschool van Amsterdam evenmin en zij proberen juist daar een antwoord op te vinden. Want met de vele soorten voertuigen komen ook de vragen. Op welk deel van de weg ze horen en hoe kunnen ze het meest efficiënt worden ingezet?  De challenge van het onderzoeksprogramma Urban Technology, onder leiding van Susanne Balm en Kaspar Koolstra, moet hier antwoord op geven.

Vrachtfiets,  elektrische kar, mini-bestelbus

Verschillende teams moesten eind 2017 dezelfde voorwerpen vervoeren en gebruikten daarvoor elk een ander soort elektrisch voertuig: een vrachtfiets, een elektrische kar of een mini-bestelbus. Er werd gekeken naar de snelheid van de wagens en welke routes de verschillende groepjes namen. Balm: ‘Die routes konden we terugkijken aan de hand van GoPro beelden. Hierdoor kregen we een duidelijk beeld van de voordelen van de verschillende soorten wagens.’ De winnaar? Het elektrische minibusje van Goupil. Lees het hele artikel over de battle in het EvoFenedex magazine.
schermafbeelding-2018-04-19-om-17-12-47 Bron: Logistiek.nl
FacebookTwitterGoogle+Share