Van Keulen Bouwmaterialen

Als leverancier van bouwmaterialen voor de regio Amsterdam speelt Van Keulen al vele jaren een vooraanstaande rol in verantwoord ondernemen. Het bedrijf toont door initiatieven aan dat zij op alle fronten wil denken aan haar omgeving, het milieu en de bewoners binnen haar werkgebied.

Gipsboot

Al sinds 2013 vaart er een binnenvaartschip (in de volksmond “de gipsboot” genoemd) vanuit België naar Amsterdam met gipsplaten. “De reductie in voertuigbewegingen is groot” vertelt Richard Jordan, Hoofd Logistiek bij Van Keulen. “Een vrachtauto neemt 18 pallets met gipsplaten mee, een binnenvaartschip neemt er 244 mee. In 2016 werd er vier keer met de gipsboot gevaren, voor 2017 eindigt de teller op zes keer. Hiermee halen we ruim 81 vrachtauto’s vanuit België naar Amsterdam van de weg”.

Brandstof

Alle vrachtauto’s bij Van Keulen rijden op GTL. “GTL staat voor Gas To Liquid waarbij van aardgas een vloeibare brandstof is gemaakt” licht Jordan toe. De voordelen van GTL zijn legio:

  • Een schonere en betere verbranding zodat er minder brandstof nodig is
  • Minder uitstoot van CO2, fijnstof, roetdeeltjes, NOx en SOx
  • Minder motorlawaai

“Ondanks een hogere brandstofprijs rijden we al vele jaren op GTL om op een schone en verantwoorde wijze de stad in te rijden”.

Retourstroom

Van Keulen werkt efficiënt aan het reduceren van lege kilometers. “Bij het leveren van bouwmaterialen nemen we bouwafval en retouren mee terug. Hierdoor verminderen we niet alleen het aantal voertuigbewegingen maar maken we ook optimaal gebruik van de laadkraan op de vrachtauto. Deze gebruiken we om het bouwafval en de retouren (eventueel op hoogte) op te pakken en op de vrachtauto te zetten”.

FacebookTwitterGoogle+Share