Sligro

Motivatie duurzaam transport

Duurzaam omgaan met brandstof en milieu is onderdeel van onze bedrijfsfilosofie maar heeft ook economisch waarde. Voor onze transportmiddelen zijn wij altijd alert op nieuwe ontwikkelingen. Wij testen regelmatig nieuwe brandstofsoorten en technieken.

Wat zijn de stappen die je genomen hebt

Het transport binnen Sligro is geheel uitbesteed aan transporteurs. Wij werken nauw met hen samen om de milieu-impact van onze logistieke operatie zo klein mogelijk te houden. Maatwerk op transportgebied is van groot belang.

Nieuwe technieken
Continu komen er nieuwe technieken op de markt. Moderne plansystemen zorgen voor een reductie van het aantal vervoersstromen en minder stops. Dat bespaart kilometers en zorgt voor minder CO2-uitstoot. Anderzijds zorgen deze technieken voor een reductie van het geluid. Kortom: met volle wagens, schoner en stiller rijden. De transporteurs van Sligro gaan mee in deze ontwikkelingen. Zodra verbeteringen mogelijk zijn, dienen zij deze ook te realiseren. Wij testen met zogenaamde Stop&Drop plaatsen ism verschillende gemeentes. Daar worden onze koel/vrieswagens tijdens het lossen bij de klant, aan het elektriciteitsnetwerk aangesloten om 100 % schoon en stil te koelen.

Vervoerstypen
Wij maken onderscheid in landelijk, stedelijk en regionaal vervoer. Per type worden de meest geschikte transporttechnieken geselecteerd. Zo werken wij eraan in de toekomst ons stedelijk vervoer kleiner, lichter en elektrisch te laten rijden. Het landelijk vervoer daarentegen wordt juist alsmaar groter. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van de LZV (lange zware vrachtwagen) die op een flink aantal landelijke trajecten wordt ingezet, afhankelijk van de benodigde overheidsvergunningen. Het is ons doel om meer LZV’s vanuit het centrale DC in Veghel in te zetten. Daarnaast verplichten wij het gebruik van PIEK gecertificeerd materiaal. PIEK is een landelijk erkend keurmerk voor ‘stille’ voertuigen.

Met wie werk je samen en welke samenwerking zoek je nog?
  • Nabuurs transport test met Biogas aangedreven vrachtwagens.
  • Peter Appel Transport rijdt elektrisch voor Sligro.
  • Euser Transport kiest voor koel/vries machines zonder eigen dieselmotor.
  • Ploeger Logistics test koelen en vriezen op accu’s.
  • 2W Logistics realiseert voor Sligro Stop&Drop plaatsen in directe samenwerking met kleinere gemeentes in Zeeland.

Wat beteken je voor de stad Amsterdam?

Sligro is in Amsterdam een belangrijke Horeca leverancier. Door verder te investeren in elektrisch vervoer dragen wij bij aan een gezondere stad. Goede los faciliteiten met Stop&Drop voorzieningen op Horeca pleinen reduceert de uitstoot van koelmachines en bevorderen de veiligheid in de stad. Dit nieuwe idee zou een grotere plaats verdienen in de stad.

FacebookTwitterGoogle+Share