Simon Loos

Beschrijving bedrijf, welke dienstverlening of product

Simon Loos is als grote winkel- en horecadistribiteur veel in de (binnen)stad te vinden, met bakwagens en trekker-opleggers. Als familiebedrijf zit de zorg voor de komende generaties ingebakken in hun DNA. Het bedrijf is koploper op het gebied van duurzame innovaties in het wegvervoer. Het bewijs is dagelijks zichtbaar op de wegen in en om de grote steden.

Zeven jaar geleden was de logistiek dienstverlener bijvoorbeeld de eerste die fors opschaalde naar een grote vloot LNG-voertuigen. Ook nu nog zijn ze met ruim dertig LNG-wagens – genoeg om als enige verbruiker een tankstation rendabel te maken! – de grootste in winkeldistributie op vloeibaar aardgas.

Bovendien heeft Simon Loos geïnvesteerd in maar liefst elf volledig elektrische bakwagens: negen daarvan zorgen voor emissievrije bevoorrading van horeca in Amsterdam en Rotterdam voor een heerlijk helder biermerk, en de twee andere worden ingezet voor schone bevoorrading van AH-winkels in Amsterdam. Voor deze laatste klant komen er dit jaar overigens ook nog eens twee volledig elektrische trekkers bij. Dit betreft een uitgebreide proef in het kader van de zogenaamde DKTI (Demonstratieregeling Klimaat Technologieën en Innovatiesregeling), waarbij de overheid wil leren en subsidiëren op alle aspecten van deze manier van vervoer.

 

FacebookTwitterGoogle+Share