Selie Bouwbedrijf

Selie Bouwbedrijf is een aannemer en bouwbedrijf in Amsterdam opgericht in 1921. De diensten die Selie aanbiedt zijn gericht op renovatie, restauratie, verbouwing, onderhoud, funderingstechniek en nieuwbouw. Selie heeft 28 medewerkers in dienst.

Flexibele werktijden

Klanten van Selie Bouwbedrijf zijn gevestigd in regio Amsterdam en zijn onder meer horecagelegenheden in het centrum en scholen. “We zijn flexibel met het uitvoeren van onze werkzaamheden”, vertelt André Selie. “Bij verbouwingen van café’s bieden we de mogelijkheid dat het café open kan blijven tijdens de verbouwing door het aanpassen van onze werktijden. We werken dan bijvoorbeeld van 4 uur ’s nachts tot 2 uur ’s middags.”

Elektrische bestelbussen

Op het gebied van duurzaamheid timmert Selie ook aardig aan de weg. Van de 16 bestelbussen in het wagenpark zijn 5 bussen volledig elektrisch. Deze vervangen 5 dieselbussen. “Hiervoor hebben we bewust gekozen om een steentje bij te dragen aan een schonere luchtkwaliteit in Amsterdam.” Selie beschikt over 5 volledig elektrische Renault ZE bestelbussen voor het rijden naar projecten in Amsterdam. “Per dag wordt er gemiddeld 80 kilometer elektrisch gereden per bus. Laadvoorzieningen zijn aanwezig bij ons pand en bij de medewerkers thuis. Daarnaast rij ik zelf in een volledig elektrische BMW I3 naar klanten en projecten.”

Afvalpers scheelt veel ritten

Naast elektrische rijden en bijbehorende schone kilometers zorgt Selie ook voor een aantal “slimme” kilometers. “Als bouwbedrijf hadden we gemiddeld 40 kuub afval per week af te voeren naar de stortplaats. Dit betekende ongeveer 10 wekelijks ritten a 50 kilometer per retourrit. Sinds het in gebruik nemen van een afvalpers is onze hoeveelheid afval afgenomen tot 6 kuub per week. Hierdoor hoeven we nog maar 2 keer per week naar de stortplaats te rijden. Dit scheelt dus aanzienlijk in het aantal gereden kilometers.”

Toekomstige situatie/ambities

In 2019 wil Selie bouwbedrijf mogelijk nog 2 dieselbussen vervangen door volledig elektrische bestelbussen. “In 2019 willen we ook  zonnepanelen op het dak van ons bedrijfspand installeren. Met de opgewekte energie kunnen we ook onze elektrische bussen opladen.”

FacebookTwitterGoogle+Share