Stadslogistiek van PostNL

Snellere, slimmere en schonere logistieke dienstverlening in binnenstad

Stadslogistiek heeft als doel de logistieke diensten van de stad van morgen, vandaag al aan te bieden en daarmee tegelijkertijd de leefbaarheid van de stad te verbeteren. Op innovatieve wijze ontwikkelen we nieuwe diensten; zoals het opvangen van goederenstromen aan de rand van de stad om het gebundeld aan te leveren, het bezorgen in de avond van aankopen uit de stadswinkels bij de consumenten en het ophalen van oud papier en karton in de binnenstad. Dit doet Stadslogistiek allemaal met (kleine) elektrische, stille voertuigen. Zo houden we de stad schoon en leefbaar. Stadslogistiek is een initiatief van PostNL en is actief in Delft, Arnhem en Amsterdam.

Innovatie op markten en voertuigen

De stad van morgen laat veranderende logistieke behoeften zien. Leefbaarheid en economische vitaliteit worden steeds belangrijker en vormen de basis van stedelijke logistieke ontwikkelingen. In de sectoren bouw, food en zorg zien we grootse veranderingen op gebied van logistiek. Bouwlogistiek vraagt om volledige ketenintegratie en kleinere, just-in-time leveringen. Foodlogistiek polariseert naar lokale en (inter)nationale vervoersbewegingen. En senioren wonen langer in een thuissituatie, waarbij de zorg ook thuis geleverd dient te worden. Veranderende markten en steden vragen ook om innovatieve voertuigen.

CargobikeSL_goupil met aanhanger

Stadslogistiek is continue met verschillende voertuigenpilots aan het testen en innoveren. Hybride bakwagens, cargofietsen, kleine elektrische voertuigen, aanhangers, etcetera.

In ontwikkeling is het Floating Depot, een mobiele hub die elektrisch over de grachten de binnenstad van Amsterdam in gevaren kan worden. Als eerste gebruik staat op de agenda het herladen van kleine elektrische bezorgvoertuigen met pakketten in de binnenstad. Het Floating Depot kan op termijn ook worden ingezet voor zware goederen op pallets of het ophalen van afval.

Floating depot

Samenwerking in Amsterdam

Stadslogistiek is actief op zoek naar partners om binnenstedelijke logistieke markten open te breken en te vergroten.  Door samen nieuwe diensten, voertuigen of processen te ontwikkelen, onze overtuiging is dat allianties de basis vormen voor innovatie. Alleen ben je sneller, samen kom je verder!Stadslogistiek_Amsterdam_FC-1

FacebookTwitterGoogle+Share