Peter Appel Transport

Missie om koplopers in de transportsector te zijn op het gebied van innovaties en duurzaamheid

Peter Appel Transport heeft als duurzaamheidsmissie om koploper in de transportsector te zijn op het gebied van innovaties en duurzaamheid. Door oog te hebben voor de energiezuinigste, veiligste en milieuvriendelijkste transportoplossingen en maximaal bij te dragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van hun opdrachtgevers.

Ontwikkeling in duurzame middelen transport

De afgelopen jaren heeft Peter Appel Transport het initiatief genomen om diverse onderzoeken te verrichten naar de verscheidene innovatieve en duurzame middelen die op de markt werden geïntroduceerd. Cryogene koeltechnieken, (C)LNG voertuigen, SideWings van Ephicas, verschillende types Ecocombi’s en elektrische voertuigen zijn voorbeelden van deze innovaties.

Peter Appel Transport doet mee aan een DKTI-project waarin ze met AH als penvoerder samen met Simon Loos, DAF, VDL en TNO praktijktest doen met 2 hybride trekkers (die tot 30 km uitstootvrij kunnen rijden) en 1 elektrische trekker. Naast het technisch testen van de voertuigen, wordt ondermeer beproefd hoe het opladen past in het logistieke proces, in welke mate het verbruik en de uitstoot positief uitvalt en hoe chauffeurs en omgeving (van de supermarkten) reageren.

FacebookTwitterGoogle+Share