Parcls

Parcls: nooit meer wachten op je pakketje omdat je je pakket bij Parcls kunt ophalen of met Parcls kunt afspreken waar en wanneer je je pakket ontvangt van onze fietskoerier. Je kunt alle pakketten, bij Parcls laten bezorgen en je bepaalt zelf wanneer je het ophaalt.

Wat doen jullie qua slim en schoon vervoer en waarom?
“We zijn met Parcls gestart om de enorme hoeveelheid aan bestelauto’s te beperken die de hele dag door de stad rondsjeezen en bij iedereen aanbellen om hun pakketjes maar kwijt te kunnen” vertelt general manager Jori Spitz. “Dat draagt uiteindelijk bij aan een leefbaar Amsterdam met minder lawaai, minder vervuilende lucht, minder opstoppingen en minder onveilige situaties.”

Wat is jullie werkwijze?
Parcls is niet gekoppeld aan één pakketdienst. “Ondernemers of bewoners maken een account aan bij Parcls. Zodra ze iets bestellen, geven ze simpelweg het adres van één van de drie Parcls locaties op. Na bezorging van het pakket bij Parcls krijgt de besteller een bericht van Parcls. De besteller haalt vervolgens het pakket zelf op bij het opgegeven pakketpunt of hij laat het pakket voor een paar euro extra per fiets afleveren door Parcls.”

Het pakketpunt is zeven dagen in de week open van 8 uur in de ochtend tot 8 uur in de avond. Pakketjes kunnen bij Parcls ook geretourneerd worden. “Het maakt niet uit met welke leverancier iemand het pakket retour moet sturen. De bezorgers van Parcls brengen het pakket dan namelijk met de fiets naar het juiste retourpunt.”

Wat zijn de stappen die jullie genomen hebben richting slim en schoon vervoer?

“Eigenaar Luc van Gompel startte in 2016 met Parcls als proef in Weesp. Ondertussen hebben we drie vestigingen (in de Pijp, Oud-West en het centrum in Amsterdam). Deze Parcls hubs in de stad dragen bij aan efficiëntere bevoorrading in de stad.”

Met wie werk je samen en welke samenwerking zoek je nog? 

Onze eerste zakelijke klant was ‘de Krat’. “De Krat levert maaltijdboxen. Deze worden nu afgeleverd bij Parcls en kunnen daar worden opgehaald of we brengen de maaltijdbox met de fiets naar de besteller.” Daarnaast werken we o.a. samen met ‘Tring Tring’. Goederen worden dan eerst bij ons gebracht en kunnen vervolgens met de fiets de wijk in worden gebracht.  De duurzame koerier in Amsterdam gebruikt de locaties van Parcls zodoende als ‘hub’ waar ze hun goederen tijdelijk kwijt kunnen voordat ze die afleveren.

FacebookTwitterGoogle+Share