Aad de Wit verhuizingen

Elektrisch verhuizen een nieuwe solide en duurzame basis voor de toekomst van de organisatie
Het begon met de allereerste elektrische verhuiswagen ter wereld en daarna volgden elektrische bestelwagens. Inmiddels rijdt Aad de Wit met twee vrachtwagens, zeven bestelvoertuigen en diverse scooters elektrisch rond. Omdat het duurzaam is, maar zeker ook vanwege de financiele voordelen. Volgens Jan Laan, directeur/eigenaar, ben je als ondernemer gek als je de voordelen laat liggen.

Specificaties: AGV E-TGL, bj 2011, km stand 85.000, 160 kWh, actieradius 160/200km, opbouw 37m3

Wat zijn de stappen die je genomen hebt

11 oktober 2011 Onthulling Elektrische Verhuisauto van Mondial Aad de Wit Verhuizingen

Het elektrische wagenpark van Aad de Wit Verhuizingen bestaat inmiddels uit twee verhuiswagens, zeven bestelbusjes, en diverse scooters; stuk voor stuk honderd procent elektrisch. “Met deze overstap hebben we onze bedrijfsmatige doelstellingen – de zorg voor een uitgekiende en vlekkeloze verhuizing – verbonden aan maatschappelijke thema’s zoals klimaatverandering, luchtkwaliteit en geluidsoverlast. We creëren op die manier waarde voor zowel de ecologische als de sociale activa van de economie. Een keuze met alleen maar winnaars.”

De keuze voor een duurzame strategie, krijgt bij het verhuisbedrijf in al zijn haarvaten gestalte, zegt Kuijper. “Niet alleen onze verhuiswagens rijden groen en stil rond, ook onze acquisiteurs en projectleiders gaan volledig elektrisch de weg op. En ook in de keuze voor materiaalgebruik reduceren we onze milieubelasting tot een minimum.”

Hoewel de investering in schone auto’s fors hoger ligt dan die bij de fossiele concurrentie, weet Aad de Wit Verhuizingen zijn keuze voor elektrisch ook vanuit financieel oogpunt te onderbouwen. “Op de lange termijn zijn er financiële voordelen, omdat de levensduur van een vervuilende verhuiswagen beperkt is door milieuwetgeving en vanwege het veel intensievere onderhoud dat de traditionele wagens nodig hebben. Daar krijgt ons elektrisch wagenpark niet mee te maken.” De grootste financiële voordelen ervaart het bedrijf dan ook op het moment dat de concurrentie moet gaan vervangen.

Mondial Aad de Wit moet tot zijn spijt nog enkele ouderwetse dieselauto’s aanhouden voor verhuizingen over lange afstanden. “De actieradius van een elektrische vrachtwagen is nu nog beperkt tot 250 kilometer tegen een oplaadduur van vijf uur. We dagen de markt uit om ook voor deze lange afstanden met een groene oplossing te komen. Ook dan staan wij als eerste in de rij.”

Samenwerking verhuisbranche

Mondial Aad de Wit Verhuizingen werkt samen met  van Deudekom en Apollo Verhuizingen in een vier jarige raamovereenkomst voor de Gemeente Amsterdam.

Elektrische-verhuizers-ASD-1024x576

Wat beteken je voor de stad Amsterdam?

Transport en logistiek zijn nog altijd de meest vervuilende sectoren in Nederland. Dat moet en kan anders, stelt Mondial Aad de Wit Verhuizingen. Het bedrijf introduceerde het innovatieve concept Verhuis Elektrisch, waarmee het een solide en duurzame basis legt voor de toekomst van de organisatie en een leefbare stad.

FacebookTwitterGoogle+Share