Mokum Mariteam

Stadsdistributie over water

Mokum Mariteam realiseert een fijnmazig distributie- en collectienetwerk van goederenvervoer over water in de Amsterdamse binnenstad: vracht door de gracht, op schone en stille kracht. De schepen van Mokum Mariteam worden aangedreven door elektromotoren en varen daarmee schoon en geruisloos door de Amsterdamse grachten.

Maar liefst 25% van de oppervlakte van Amsterdam wordt ingenomen door water. Toch wordt dit water nog nauwelijks gebruikt voor distributie van goederen. Dit terwijl het een vorm van transport is die het vrachtverkeer in belangrijke mate kan terugdringen. Daarmee draagt Mokum Mariteam direct bij aan een schone en leefbare binnenstad.

Wat zijn de stappen die je genomen hebt

nog in te vullen

Samenwerking in stadsdistributie

Mokum Mariteam werkt samen met Rederij Kees. Willem Post (Mokum Mariteam) en Jan Morren (Rederij Kees) vertellen over de logistiek van het bevoorraden van Amsterdam via water. Ze pleiten voor duurzaam omgaan met binnenstad, brandstof en mensen. “Denk out of the box, vervoer kan via water”, stelt Post. De toekomst volgens beiden? Samenwerken en slim organiseren. Zij bewijzen dat het kan.

Tekst

FacebookTwitterGoogle+Share