Leen Menken

Delivering by solar energy

Wij realiseren ons dat zeker in de binnensteden elektrisch gereden moet gaan worden. Om de actieradius van de auto acceptabel te houden laten we de koeling door zonnepanelen verzorgen.

Investering in 'groener' wagenpark

Er wordt continu geïnvesteerd in een steeds ‘groener ’wagenpark. De moderne vrachtwagens voldoen allemaal aan EURO 5 normering. Als één van de eersten in heel Nederland introduceerden wij een transporterbus waarvan de laadbak wordt gekoeld door zonnepanelen. Dit zorgt voor een reductie van het dieselverbruik van meer dan 10%. Het doel is om de rest van het wagenpark voor fijnmazige distributie verder uit te breiden met deze ‘zonnepanelen busjes’.

Over samenwerken en betekenis voor de stad Amsterdam

Menken is sinds 2012 actief met e-commerce distributie voor gekoelde en bevroren levensmiddelen. Inmiddels hebben we genoeg volume om zes dagen per week te bezorgen met een landelijk dekkend netwerk. De stad Amsterdam vormt hierin een zwaartepunt. We bezorgen óók in de avonden en hanteren een bezorgvenster van een uur, zodat mensen niet de halve dag thuis hoeven te wachten op hun pakje. Ons doel is om dit zo efficiënt mogelijk te plannen, zodat we geen onnodige kilometers rijden en altijd met volle wagens de stad in rijden. Leen Menken staat altijd open op met andere partijen samen te werken om de distributie in de binnenstad van Amsterdam nóg efficiënter te krijgen.

FacebookTwitterGoogle+Share