Intersafe

Intersafe is een beveiligingsbedrijf in Amsterdam en biedt diensten aan als alarmopvolging (o.a. mobiele surveillance), meldkamerdiensten en de installatie van beveiligings- en brandveiligheidsapparatuur. Klanten zijn onder meer de gemeente Amsterdam, welzijns- en zorginstellingen, scholen en MKB bedrijven.  In totaal is Intersafe verantwoordelijk voor de beveiliging van 1800 objecten in Amsterdam, waaronder alle panden van het gemeentelijk vastgoed in Amsterdam en een groot deel van alle schoolgebouwen.

Elektrisch rijden

Intersafe is zich erg bewust van de rol die ze kunnen spelen op weg naar een schoner Amsterdam. “Na de verhuizing naar ons huidige pand in 2012 kozen we voor groene energie van Van de Bron, vervingen we alle verlichting voor LED verlichting en recyclen we actief ons afval”, vertelt veiligheidsadviseur Matthijs van der Winden. “Daarnaast kozen we bewust voor elektrisch rijden om zo een steentje bij te dragen aan een schonere luchtkwaliteit in Amsterdam.”

Minder kilometers

Intersafe beschikt over zes volledig elektrische Renault bestelbussen voor het rijden van de diensten in Amsterdam. “Onze surveillanten gaan af op iedere alarmmelding die binnenkomt. Veel van deze meldingen zijn vals of worden veroorzaakt door een storing in de alarminstallatie. Surveillanten reden dus veel “onnodige” kilometers. Dit hebben we voor een deel weten op te lossen door ervoor te zorgen dat de surveillanten technisch onderlegd zijn. Als de melding wordt veroorzaakt door een storing in de alarminstallatie, geeft de surveillant dit gelijk door aan een monteur of hij lost het probleem zelf op als dit mogelijk is. Dat leidt  tot minder alarmmeldingen en als gevolg hiervan minder gereden kilometers.”

Gezond

Naast duurzaamheid is Intersafe ook erg begaan met de medewerkers en ziet graag dat deze gezond en fit zijn. “We hebben een eigen eigen sportschool voor onze medewerkers, ze kunnen zelfs gebruik maken van een personal coach. Iedere medewerker van Intersafe heeft ook recht op een gezonde avondmaaltijd.”

Toekomstige situatie/ambities

In 2018 wil Intersafe de zes huidige “oude” elektrische bestelbussen vervangen door vier nieuwe met een grotere actieradius. Het omwisselen van de bussen gedurende een dienst is dan niet meer nodig.

In 2018 staat een vervanging van het dak van het pand van Intersafe op de planning. “We willen zonnepanelen op het nieuwe dak installeren en ook wellicht aan de kadezijde van ons pand. Dan kunnen we de opgewekte elektriciteit gebruiken voor het opladen van de elektrische bussen.”

 

W
FacebookTwitterGoogle+Share