Hulshoff

Bedrijven bevoorraden met 100% elektrische vrachtwagens, vanuit één centraal distributiepunt. Stadsdistributiebedrijf Hulshoff doet het in Amsterdam. Het is logistiek voordelig en betekent minder verkeer, minder geluidshinder en minder uitlaatgassen.

Familiebedrijf met hart voor duurzaamheid

Stadsdistributiebedrijf Hulshoff is een familiebedrijf en toonaangevend binnen de branche. Opgericht in 1935 tellen zij inmiddels 90 medewerkers en 2 vestigingen in Amsterdam. Innovatie staat centraal. Zo heeft Hulshoff bijvoorbeeld een volledig CO2-emissievrije opslagruimte; de eerste (en nog altijd enige) opslagruimte in Nederland die aan alle eisen uit de Archiefwet 1995 voldoet. Vooruitstrevendheid en duurzaamheid zijn kenmerkend voor hun manier van werken. Naast stadsdistributie is Hulshoff ook actief op het gebied van projectverhuizingen (waar ze mee zijn begonnen) en circulair meubilair.

Minder hinder, eenvoudiger logistiek

Hulshoff bedient geen particulieren, maar verzorgt namens leveranciers ‘the last mile’ naar bedrijven in de binnenstad. ‘Duurzaamheid zit in het bloed van de familie, we willen graag bijdragen aan een betere leefomgeving binnen de steden en uiteraard ook daarbuiten’, zegt vierde generatie directeur Gerry Hulshoff. ‘Wij geloven in slimmer bevoorraden met minder overlast in de vorm van stikstof, fijnstof, geluidsoverlast en niet te vergeten verkeershinder. Onze oplossing: één centraal distributiepunt waardoor bedrijven in één rit hun bestellingen van meerdere leveranciers tegelijk bezorgd krijgen. De elektrische vrachtwagen neemt ‘droog afval’ mee en ook dat scheelt dus vrachtverkeer. Dus vrachtwagens rijden niet leeg heen en niet leeg terug. Daarmee beperk je het aantal ritten enorm: in plaats van soms tientallen dieselbusjes rijdt er één elektrische vrachtwagen. En we maken het de logistieke afdelingen van grote bedrijven gemakkelijker. Die worden niet de hele dag gestoord door verschillende leveranciers.’

Logistieke hub

Momenteel bouwt Hulshoff een nieuw distributiecentrum langs de A5. ‘Bedrijven laten alle goederen bestemd voor hun vestigingen in de binnenstad en omliggende wijken op het distributiecentrum afleveren. Wij verzamelen de goederen en bezorgen deze 1 of 2 keer per dag met onze elektrische vrachtwagens. Onze vrachtwagens zijn op maat gemaakt, waardoor alle locaties in de binnenstad goed bereikbaar zijn voor hen. De bezorging gebeurt op een afgesproken, vast tijdstip en altijd door dezelfde bezorger. Zelfs tot aan het bureau!’ Het dak van het 10.000m2 grote distributiecentrum is volledig voorzien van zonnepanelen. Zo worden de elektrische vrachtwagens altijd voorzien van groene stroom.

Bron: Zuidas.nl en Hulshoff.nl

FacebookTwitterGoogle+Share