Foodlogica

Duurzame logistiek voor locale merken en horeca

Amsterdam draait vooral om de fiets, en dus verslaat de fiets met drie vingers in de neus het gemotoriseerde verkeer in de hoofdstedelijke binnenstad. Alleen.., dit is nog niet terug te zien in het vervoer van voedsel in de stad, met alle nadelige effecten van dien, bijvoorbeeld op de luchtkwaliteit. Maar er is hoop!

In Amsterdam en omstreken gaat het al vaak om kwaliteitsvoedsel uit de regio, vaak ook nog ‘s geproduceerd op een duurzame manier, dus des te gekker dat dit voedsel vervoerd wordt met behulp van vervuilende, CO2-uitstotende vrachtwagens en bestelbussen die ook nog ‘s het urbane verkeer verstoppen.
Om de positiviteit van dat ‘nieuwe’ voedsel in het ‘stedelijk ecosysteem’ te ondersteunen, lanceert Cities Foundation Foodlogica: dienstverleners en lokale voedselproducenten vervoeren het voedsel met elektrisch vervoer dwars door Amsterdam naar de bestemmingen.

FOODLOGICA-1

De Foodlogica-bikes worden opgeladen met behulp van zonne-energie, kunnen 300kg vervoeren en hebben een actieradius van maar liefst 100km. Het eerste vervoer- en tevens oplaadstation is te vinden bij Food Center, waar momenteel twee bikes in gebruik zijn.

Het initiatief past prima in de plannen van gemeente Amsterdam, want de Foodlogica-bikes zorgen voor minder verkeer in de binnenstad, verlaging CO2-uitstoot, en dus een schonere lucht. En natuurlijk een economische impuls voor de regio.

SHORT DOCUMENTARY “VOEDSELLOGICA/FOODLOGIC” from CITIES on Vimeo.

Wat zijn de stappen die je genomen hebt

Wat zijn de stappen die je genomen hebt

Met wie werk je samen en welke samenwerking zoek je nog?

FOODLOGICA has worked with key partners to provide this system. Our e‑trikes are produced in Germany by Radkutsche’s youthful team of highly experienced and enthusiastic, sustainability focused electric cargo bike creators. For the cargo box itself, Netherlands local Paul Beuk of Beuk Kunst and Konstructie worked with us from concept to product to build our custom cargo hold. Last but not least, Van Dyck Solar expertly retrofitted our shipping container with solar power.

Wat beteken je voor de stad Amsterdam

Foodlogica Is A Logistical Service Designed To Clean The Last Mile Of Amsterdam’s Local Food System Using E‑trikes

FacebookTwitterGoogle+Share