E-Bakkie

E-Bakkie

“Met E-bakkie proberen we de stad een stukje groener te maken met onze elektrische voertuigen. Letterlijk en figuurlijk”, vertelt Joost Dalhuijsen. “We geloven in duurzaamheid en we geloven dat er in stedelijke distributie een flinke winst kan worden geboekt door gebruik te maken van verschillende infrastructuren en vervoersmodaliteiten. Daarom steunen we iedere vorm van samenwerking op dit gebied.”

Wat een jaar geleden is begonnen als een relatief klein project begint inmiddels uit te groeien tot een grootschalige operatie. “We begonnen met de lokale bakker, slager, groenteman en een of twee voertuigen maar inmiddels rijdt er op ieder moment van de dag het drie- tot viervoudige rond. Hoewel er vooral bij horeca-groothandelaren vraag is naar logistieke ontzorging hebben we een zeer divers klantenbestand.”

“We leveren sneller dan de bestelbussen van onze klanten en staan bijna nooit vast in het verkeer omdat we over de fietspaden mogen rijden. Zodoende verdeel je vrachtvervoer over de weg en het fietspad en voorkom je files. We mogen ook op de stoep parkeren wat onwijs in de bezorgtijd scheelt. Het voornaamste pluspunt is natuurlijk dat we elektrisch rijden. We hopen dat CO2-neutraal vervoer de standaard wordt in de stad, maar op termijn ook in het algemeen. Daar hebben we allemaal baat bij.”

UPDATE 1 oktober 2018: Stints zijn per direct niet meer toegelaten op de openbare weg vanwege het tragische ongeval in Oss. E-Bakkie probeert met bakfietsen en in samenwerking met collega’s de last mile voor haar klanten emissievrij te blijven uitvoeren.

FacebookTwitterGoogle+Share