Deli XL

Deli XL distribueert Amsterdamse horeca elektrisch

Foodservice groothandel Deli XL rijdt met een milieuvriendelijke en stille elektrische vrachtwagen in het centrum van Amsterdam. Deli XL ontwikkelde de elektrische vrachtwagen speciaal voor ritten in de binnenstad, waar het bedrijf eten en drinken bezorgt aan de horeca, catering en zorg. Met deze introductie verbetert Deli XL de duurzaamheid van haar logistieke keten en het leefmilieu in de Amsterdamse binnenstad.

Wat zijn de stappen die je genomen hebt

De aanschaf van deze duurzame vrachtwagen sluit dan ook naadloos aan op het MVO-beleid van Deli XL. Hans van der Ster, Directeur Operations bij Deli XL zegt daarover het volgende: “Wij hebben ons als doel gesteld om in 2015 20% minder CO2 uit te stoten per ton product, ten opzichte van 2008. Om dat te bereiken voerden we eerder ook al belangrijke veranderingen door, zoals het trainen en monitoren van chauffeurs in het Nieuwe Rijden en de introductie van lange zware voertuigen (LZV’s) voor nachtritten tussen vestigingen. Dit is een nieuwe stap om ons wagenpark te verduurzamen en een bijdrage te leveren aan een stiller en schoner Amsterdam.”

Logistieke innovatie met partners

De elektrische vrachtwagen van Deli XL is gebaseerd op een chassis van MAN. De koelinstallatie is geleverd door Govet transportkoeling uit Chaam, waarbij de elektrotechnische service is uitgevoerd door Bluekens Oosterhout. De laadbak is geconstrueerd door Gray&Adams (UK), de vaste partner van Deli XL. Met de elektrische vrachtwagen wordt een roet- en fijnstofbesparing gerealiseerd van 100% ten opzichte van een reguliere vrachtwagen.

Wat beteken je voor de stad Amsterdam?

Doel is gesteld om in 2015 20% minder CO2 uit te stoten per ton product, ten opzichte van 2008. Dit is een nieuwe stap om ons wagenpark te verduurzamen en een bijdrage te leveren aan een stiller en schoner Amsterdam.

FacebookTwitterGoogle+Share