De Bijenkorf

De Bijenkorf is het meest verrassende, inspirerende en creatieve warenhuis van Nederland. Je vindt er, naast luxe merken als Cartier, Prada, Hermes en Saint Laurent onder andere fashion, cosmetica, keuken- en badkamerartikelen en woonaccessoires. De Bijenkorf heeft zeven vestigingen in Nederland en daarnaast een succesvolle webshop. Dit artikel gaat specifiek over de Bijenkorf in Amsterdam.

Wat is jullie visie op het gebied van slim en schoon vervoer op dit moment?
De Bijenkorf vindt duurzaamheid heel belangrijk, vertelt Jan Stoeltie, manager customer services. “Bijdragen aan een duurzame omgeving betekent meerdere dingen, en daar valt ook zeker onder dat we serieus moeten kijken naar nieuwe manieren om de logistiek slimmer en schoner in te richten.”

Wat doen jullie qua slim en schoon vervoer en waarom?
G-Snel verzorgt de logistiek van de Bijenkorf. “Twee jaar geleden nam G-Snel voertuigen in gebruik die 35% minder CO2 uitstoten dan voorheen, dat scheelt een hele hoop, zo geeft Wesley Neij (manager logistiek) aan. Daarnaast krijgen wij natuurlijk niet alleen producten en voedsel binnen, maar gaan er ook stromen in de vorm van afval weer naar buiten. We scheiden ons afval en G-Snel neemt een groot deel daarvan weer mee.”
De Bijenkorf levert ook aankopen af bij hotels en gasten in en rondom Amsterdam. “Dat doen we tegenwoordig, in samenwerking met Byondo, met een 100% elektrisch voertuig (LEV). Ook de shop in shops die gevestigd zijn in het filiaal gebruiken deze LEV. Zo kunnen we kleine pakketten gemakkelijk, efficiënt en schoon vervoeren naar de winkel in de binnenstad of andersom.”

Waar zijn jullie nog naar op zoek?
“Openstaan voor verandering, Continu vernieuwend, Samenwerken, Respect voor het individu én omgeving en Verantwoordelijkheid nemen zijn waarden die in ons DNA zitten. Vanuit dit gedachtengoed proberen wij elke dag onszelf te verbeteren, te inspireren en uit te dagen. Ook, misschien wel juist, op het gebied van duurzaamheid. Wij willen leren hoe andere bedrijven met slimmer en schoner vervoer omgaan. Zo kunnen wij ook onze bijdrage leveren aan een nog mooier Amsterdam.”

FacebookTwitterGoogle+Share