Chabrol Wines

Chabrol Wines is een Amsterdamse wijnimporteur en -leverancier met winkels op de Haarlemmerstraat, Overtoom en de Stadionweg. Ze werken het liefst met kleinere domaines, bodega’s en wijnmakers die, boven alles, een goed product willen maken.

Wat doen jullie aan slimmer en schoner vervoer en waarom?

Met name praktische redenen maar ook aandacht voor het milieu deed Chabrol Wines kiezen voor de fiets als logistiek vervoermiddel. “Parkeren is af en toe best lastig hier op de Overtoom” verzucht mede-eigenaar Pia Spierings. “Daarbij komt dat onze winkel vlakbij het Vondelpark ligt. De snelste manier om wijn af te leveren in het centrum en in Zuid, is met de fiets dwars door het park te rijden. Daarom gebruiken we een custom made elektrische bakfiets met eigen logo van het merk Urban Arrow. Deze cargo bikes hebben een inhoud van 300 liter en kunnen 125 kilo vervoeren. “Bij bezorging van grotere volumes maken we weleens gebruik van de diensten van fietskoerier Tring Tring die nog grotere cargo bikes gebruiken. Of van E-Bakkie, die kunnen zelfs een hele pallet op hun fiets kwijt met een gewicht tot 400 kilo!”

Toekomstplannen?

“Zeker, de andere twee winkels zijn inmiddels ook overtuigd: om flexibeler te kunnen leveren aan klanten, willen zij ook een elektrische bakfiets aan gaan schaffen. Op termijn willen we kijken of we doordat we op deze manier kleinere hoeveelheden wijn flexibeler kunnen leveren, wellicht helemaal geen bestelauto meer nodig hebben. En we willen in de toekomst ook graag op een duurzame manier bevoorraad worden.”

FacebookTwitterGoogle+Share