Alert Logistiek

Alert Logistiek is specialist in het aan huis leveren (en installeren) van grotere goederen, zoals meubels, keukenonderdelen en witgoed. Met Ikea als belangrijke klant komt Alert bij veel mensen aan huis, vanuit de Ikea-vestigingen in Amsterdam, Haarlem, Barendrecht, Breda en Eindhoven.

Voortrekkersrol

Alert Logistiek heeft grote ambities als het gaat om duurzaamheid en duurzaam ondernemen, vertelt commercieel directeur Frederik Tavenier: “We willen voortrekker zijn in de transitie naar schoon en groen vervoer. Want het kan niet alleen, het is ook een voorwaarde om nu en in de toekomst relevant te zijn voor onze klanten. De transportsector heeft de verantwoordelijkheid én de mogelijkheid om de omschakeling naar duurzaamheid te versnellen. Door slim te plannen, ICT-mogelijkheden optimaal te benutten, mensen milieubewust op te leiden en door te investeren in schonere voertuigen verminderen we onze CO2-footprint.”

In 2020 alles zero-emissie leveren

Alert Logistiek is aangesloten bij Lean & Green en investeert in een zo schoon mogelijk wagenpark. “Onze wagens rijden op biogas, elektrisch, hybride en we hebben euro VI aangedreven voertuigen. Samen met Ikea zetten we erop in om in 2020 alle thuisleveringen in Amsterdam zero-emissie uit te voeren. Daarbij maken we gebruik van 20 of meer (een deel vanuit Haarlem) elektrische bestelbussen en slimme oplaadvoorzieningen bij de Ikea-vestigingen.”

 

W
FacebookTwitterGoogle+Share