Koplopers

Hieronder staat een overzicht van de koplopers. Dit zijn bedrijven die voorop lopen in de transitie naar slimmer en schoner vervoer door Amsterdam. Alle koplopers krijgen een eigen profiel op de site als ze al maatregelen genomen hebben. In dat geval is hun naam hieronder klikbaar. De koplopers die vooralsnog alleen hun ambities voor slimmer en schoner vervoer hebben uitgesproken maar nog geen concrete maatregelen hebben genomen, staan alleen met hun naam vermeld.  

AANBIEDERS SLIM EN SCHOON VERVOER

AAD DE WIT VERHUIZINGEN PARCLS
BLOM BV PEETERS VERVOERCENTRALE
BUBBLE POST PETER APPEL TRANSPORT
CJ HENDRIKS GROUP POSTNL STADSLOGISTIEK
CYCLOON REDERIJ KEES
DEUDEKOM RENEWI-ICOVA
DE ROOIJ TRANSMISSION/CARGOHOPPER
DHL BOUWHUB TRING TRING
DHL EXPRESS VAN STRAALEN DE VRIES
DOBBE ROELOFARENDSVEEN VANOPZEELAND
FOODLOGICA VELDHUIZEN TRANSPORT
HULSHOFF VONK EN CO BV
LEEN MENKEN VRC DE KWEKER
LOGISTIEK CENTRUM STAD ALKMAAR  XP KOERIERS
MOKUM MARITEAM

GEBRUIKERS SLIM EN SCHOON VERVOER

AH ONLINE INTERSAFE
AHOLD DELHAIZE JUMBO
BIDFOOD LIDL
BMN BOUWMATERIALEN LITE/DARK
BONGUSTA MARLEEN KOOKT
BROUWERIJ DE PRAEL MARQT
BROUWERIJ TROOST MILIEU SERVICE NEDERLAND
CHABROL WINES PANTAR
CB RUTTE WEGENBOUW
DE BIJENKORF SLIGRO
DE BUURTBOER SPRINKLR
DRUKKERIJ DE BIJ SUEZ
HAZET IGEVA TECHNISCHE UNIE
HEINEKEN  TONY'S CHOCOLONELY
 HOOGWOUT BERGING  VAN KEULEN BOUWMATERIALEN
HOTEL ANDAZ  VRC VROEGOP-WINDIG

Hulshoff

Bedrijven bevoorraden met 100% elektrische vrachtwagens, vanuit één centraal distributiepunt. Stadsdistributiebedrijf Hulshoff doet het in Amsterdam. Het is logistiek voordelig en betekent minder verkeer, minder geluidshinder en minder uitlaatgassen.

Lees verder

Sprinklr

Sprinklr verkoopt online duurzaam gekweekte kamerplanten en biologisch gekweekte buitenplanten met als extra service een plantencoach-app. Die duurzaamheid zet Sprinklr voort in haar bezorging: Bubble Post levert de planten met een elektrische bus twee keer per week af bij Amsterdamse klanten.

Lees verder

Jumbo

Jumbo heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Om de milieu-impact te verminderen stelde Jumbo een klimaatplan op met doelstellingen voor CO2 reductie, energie-efficiency en duurzame energie. Voor transporten werkt Jumbo aan een hogere gemiddelde beladingsgraad, minder ‘lege’ kilometers, gecombineerde leveringen en minder verbruik per gereden kilometer en per getransporteerde rolcontainer. Ook voegt Jumbo steeds meer schonere (Euro 6) vrachtwagens toe aan haar vloot.

Lees verder

SUEZ

SUEZ is voortdurend op zoek naar manieren om de inzameling en verwerking van afval duurzamer, efficiënter en schoner te laten verlopen. Zo bieden ze nu de ‘one-stop-service’ die alle afvalstromen gescheiden maar wel in een keer ophaalt bij de klant. Samenwerking met BMN scheelt veel bouwafvalritten en SUEZ experimenteert volop met de mogelijkheden van alternatieve brandstoffen.

Lees verder

Bouwmaterialen Nederland (BMN)

BMN doet er als landelijk opererende groothandel van bouwmaterialen alles aan haar klanten zoveel mogelijk te ontzorgen. Onder andere met just-in-time leveringen op precies de juiste plek op de bouwlocatie. Gebruik van de bouwhub van logistieke partner C.H. Dekker, het combineren van leveringen van verschillende leveranciers, meenemen van bouwafval en levering vanuit lokale vestigingen leiden niet alleen tot tevreden en ontzorgde klanten, maar ook tot zeer veel bespaarde kilometers.

Lees verder

Tony’s Chocolonely

Tony’s Chocolonely is de bekende chocoladeproducent die zich inzet voor 100% slaafvrije chocola. Dat is niet hun enige duurzame doel: voor 2018 is hun doel om een CO2-neutrale ‘bean to bar’ keten te hebben. Qua vervoer bereiken ze dit onder andere door fietskoeriers in te zetten voor hun post en webleveringen.

Lees verder

Brouwerij Troost

Brouwerij Troost brouwt echt Amsterdams bier. Voor de bezorging vertrouwen ze op Rederij Kees: een schone (door gebruik van bussen op groen gas) én slimme keuze (door het combineren van leveringen met die van een andere Amsterdamse brouwerij).

Lees verder