Koplopers

Hieronder staat een overzicht van de koplopers. Dit zijn bedrijven die voorop lopen in de transitie naar slimmer en schoner vervoer door Amsterdam. Alle koplopers krijgen een eigen profiel op de site als ze al maatregelen genomen hebben. In dat geval is hun naam hieronder klikbaar. De koplopers die vooralsnog alleen hun ambities voor slimmer en schoner vervoer hebben uitgesproken maar nog geen concrete maatregelen hebben genomen, staan alleen met hun naam vermeld.  

AANBIEDERS SLIM EN SCHOON VERVOER

AAD DE WIT VERHUIZINGEN PARCLS
BLOM BV PEETERS VERVOERCENTRALE
BUBBLE POST PETER APPEL TRANSPORT
CJ HENDRIKS GROUP POSTNL STADSLOGISTIEK
CYCLOON REDERIJ KEES
DEUDEKOM RENEWI-ICOVA
DE ROOIJ TRANSMISSION/CARGOHOPPER
DHL BOUWHUB TRING TRING
DHL EXPRESS VAN STRAALEN DE VRIES
DOBBE ROELOFARENDSVEEN VANOPZEELAND
FOODLOGICA VELDHUIZEN TRANSPORT
HULSHOFF VONK EN CO BV
LEEN MENKEN VRC DE KWEKER
LOGISTIEK CENTRUM STAD ALKMAAR  XP KOERIERS
MOKUM MARITEAM

GEBRUIKERS SLIM EN SCHOON VERVOER

AH ONLINE INTERSAFE
AHOLD DELHAIZE JUMBO
BIDFOOD LIDL
BMN BOUWMATERIALEN LITE/DARK
BONGUSTA MARLEEN KOOKT
BROUWERIJ DE PRAEL MARQT
BROUWERIJ TROOST MILIEU SERVICE NEDERLAND
CHABROL WINES PANTAR
CB RUTTE WEGENBOUW
DE BIJENKORF SELIE
DE BUURTBOER SLIGRO
DRUKKERIJ DE BIJ SPRINKLR
FRUITFUL OFFICE SUEZ
HAZET IGEVA TECHNISCHE UNIE
HEINEKEN  TONY'S CHOCOLONELY
HOOGWOUT BERGING   VAN KEULEN BOUWMATERIALEN
 HOTEL ANDAZ  VRC VROEGOP-WINDIG

Fruitful Office

Fruitful Office is de nummer 1 leverancier van fruit aan kantoren in Nederland en heeft MVO hoog in het vaandel staan. Op logistiek gebied uit zich dat in zo lokaal mogelijke aankoop van fruit, gebruik van een logistieke hub, slimme routeplanning en het loslaten van vaste levertijden. Alles om zo min mogelijk kilometers te rijden.

Lees verder

Selie Bouwbedrijf

Selie is een Amsterdamse aannemer en bouwbedrijf die door het vervangen van 5 dieselbussen door elektrische bussen al veel schone kilometers maakt. En ook: minder kilometers door onder andere het gebruik van een afvalpers.

Lees verder

Albert Heijn

Steeds meer klanten laten hun boodschappen thuisbezorgen. AH wil dit graag doen met een zo klein mogelijke impact op het milieu. Daarom nemen ze deel aan de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek met als ambitie emissievrije stadsdistributie in 2025. Dit betekent dat AH’s bestelbussen in 2025 in de binnensteden emmissievrij zijn.

Lees verder

Hulshoff

Bedrijven bevoorraden met 100% elektrische vrachtwagens, vanuit één centraal distributiepunt. Stadsdistributiebedrijf Hulshoff doet het in Amsterdam. Het is logistiek voordelig en betekent minder verkeer, minder geluidshinder en minder uitlaatgassen.

Lees verder

Sprinklr

Sprinklr verkoopt online duurzaam gekweekte kamerplanten en biologisch gekweekte buitenplanten met als extra service een plantencoach-app. Die duurzaamheid zet Sprinklr voort in haar bezorging: Bubble Post levert de planten met een elektrische bus twee keer per week af bij Amsterdamse klanten.

Lees verder

Jumbo

Jumbo heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Om de milieu-impact te verminderen stelde Jumbo een klimaatplan op met doelstellingen voor CO2 reductie, energie-efficiency en duurzame energie. Voor transporten werkt Jumbo aan een hogere gemiddelde beladingsgraad, minder ‘lege’ kilometers, gecombineerde leveringen en minder verbruik per gereden kilometer en per getransporteerde rolcontainer. Ook voegt Jumbo steeds meer schonere (Euro 6) vrachtwagens toe aan haar vloot.

Lees verder

SUEZ

SUEZ is voortdurend op zoek naar manieren om de inzameling en verwerking van afval duurzamer, efficiënter en schoner te laten verlopen. Zo bieden ze nu de ‘one-stop-service’ die alle afvalstromen gescheiden maar wel in een keer ophaalt bij de klant. Samenwerking met BMN scheelt veel bouwafvalritten en SUEZ experimenteert volop met de mogelijkheden van alternatieve brandstoffen.

Lees verder