Electrocar BV lanceert lichte e-truck Cargolev

cargolev-modellenEen e-truck en dan ook nog van Nederlandse bodem. Onlangs presenteerde Electrocar de lichte elektrische truck Cargolev. Al ruim 15 jaar is het Gelderse bedrijf Elektrocar 24/7 met elektrisch vervoer bezig. Met de ontwikkeling van Cargolev komt die kennis en ervaring samen. Volgens de fabrikant is de e-truck ideaal voor stadslogistiek, maar ook in te zetten door gemeenten, zorginstellingen, recreatie- en vakantieparken.
 Het innovatieve zit hem volgens Elektrocar in de manier waarop de elektrotruck is ontworpen. “Met zijn praktische breedte van 130 centimeter, kan het lichte elektrische voertuig  overal gemakkelijk tussendoor en begaat het wegen die voor bestelauto’s onbereikbaar zijn.”

Elektrische truck met 5,5 m3 laadruimte

De lichte e-trucks zijn volgens de fabrikant volledig milieuvriendelijk. “Ze veroorzaken geen geluidsoverlast op plekken waar dat niet is geoorloofd.” De laadbak is er in een open variant (vaste of kiepende laadbak) én twee gesloten varianten. Het laadvolume van 5,5 kubieke meter maakt de Cargolev elektrotruck geschikt voor het vervoeren van pakketten, drie rolcontainers of twee pallets.

Verkoop en service

De beide Cargolev-types zijn verkrijgbaar via Electrocar BV. Bekijk voor meer informatie de Cargolev website. Of bekijk de voertuigvideo’s op YouTube.
Bron: Logistiek.nl en Electrocar
Share